Celozrnné piškoty

Piškoty, které dítě by je nemělo rádo, že? Většinou jsou ale plné cukru a proto většina maminek moc piškoty dětem dávat nechce. A tak mám tady pro Vás recept na špaldové piškoty z celozrnné mouky. Zajisté udělají radost dětem i dospělým, například v dezertu s ovocem a zakysanou smetanou. 

 Co potřebovat na cca 1 plech 30 - 40 piškotů :

  • 2 vejce
  • 30 g cukru - pro dospělé můžete použít například erythritol nebo xylitol
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • Špetka soli

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílku, sladidla a soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné misce smícháme mouku se žloutky a opatrně přidáme pouze vařečkou (nikoli mixérem) sníh z bílků. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme lžičkou nebo pomocí cukrářského sáčku piškoty. Pečeme cca 7-10 min. podle Vaší trouby. Piškoty by měly být zlatavé. Po vychladnutí skladujeme v uzavíratelné nádobě.
U nás piškoty vydrží maximálně dva dny, takže déle neudržuji. Pokud byste udělali větší várku, dají se zamrazit.
Tak hurá do pečení, dejte vědět jak Vám chutnalo.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky