Celozrnné piškoty

Co potřebovat na cca 1 plech 30 - 40 piškotů :
- 2 vejce
- 30 g cukru - pro dospělé můžete použít například erythritol nebo xylitol
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- Špetka soli
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílku, sladidla a soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné misce smícháme mouku se žloutky a opatrně přidáme pouze vařečkou (nikoli mixérem) sníh z bílků. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme lžičkou nebo pomocí cukrářského sáčku piškoty. Pečeme cca 7-10 min. podle Vaší trouby. Piškoty by měly být zlatavé. Po vychladnutí skladujeme v uzavíratelné nádobě.
U nás piškoty vydrží maximálně dva dny, takže déle neudržuji. Pokud byste udělali větší várku, dají se zamrazit.
Tak hurá do pečení, dejte vědět jak Vám chutnalo.