Cuketové halušky

Zase je cuketa kam se podíváš, že? A co takhle ji využít na halušky? Pojďme na to! 

Co budete potřebovat: 

  • Cuketa - 800g 
  • Hladká špaldová mouka - 250-300g 
  • Vejce vel. M - 1 ks nebo dvě vel. S
  •  Větší cibule - 1 ks 
  • Anglická slanina 92% nebo pancetta - 100g 
  • Řepkový olej - dle potřeby ¨
  • Sůl

Postup : 

Cuketu nastrouhejte najemno, dejte do cedníku a nechte zhruba 15 minut odkapat. Vymačkanou cuketu dejte do mísy, přidejte vajíčko, sůl, mouku a vše pořádně zamíchejte (použila jsem robota), vznikne husté těsto. Mouku přidávejte postupně dle konzistence těsta. 

 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, do které za pomoci síta dělejte halušky. Vařte cca 2 minuty. Pokud se vám nezdá konzistence uvařených halušek, přidejte mouku. 

 Uvařené halušky vyndejte a zlehka propláchněte studenou vodou. Vložte do předem připraveného pekáčku. 

 Cibuli očistěte, nakrájejte na menší kostičky a osmahněte na troše oleje. Pokud máte rádi halušky s anglickou nebo sušenou šunkou, tak doporučuji k cibuli na pánvi přidat 100 - 200g pokrájené uzeniny. 

 Opečenou cibulku s anglickou přidejte do pekáčku s haluškami a promíchejte. Pokud máte rádi bryndzu, neváhejte a přidejte ji také! 


* Synovi (2 roky) dávám halušky se zakysanou smetanou, nebo čerstvým sýrem (typu lučina). Tak ať vám chutná! Pokud se vám recept líbí nezapomeňte si ho uložit a dát . 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky