Cuketové halušky
Zase je cuketa kam se podíváš, že? A co takhle ji využít na halušky?
Pojďme na to!

Co budete potřebovat:
- Cuketa - 800g
- Hladká špaldová mouka - 250-300g
- Vejce vel. M - 1 ks nebo dvě vel. S
- Větší cibule - 1 ks
- Anglická slanina 92% nebo pancetta - 100g
- Řepkový olej - dle potřeby ¨
- Sůl
Postup :
Cuketu nastrouhejte najemno, dejte do cedníku a nechte zhruba 15 minut odkapat. Vymačkanou cuketu dejte do mísy, přidejte vajíčko, sůl, mouku a vše pořádně zamíchejte (použila jsem robota), vznikne husté těsto. Mouku přidávejte postupně dle konzistence těsta.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, do které za pomoci síta dělejte halušky. Vařte cca 2 minuty. Pokud se vám nezdá konzistence uvařených halušek, přidejte mouku.
Uvařené halušky vyndejte a zlehka propláchněte studenou vodou. Vložte do předem připraveného pekáčku.
Cibuli očistěte, nakrájejte na menší kostičky a osmahněte na troše oleje. Pokud máte rádi halušky s anglickou nebo sušenou šunkou, tak doporučuji k cibuli na pánvi přidat 100 - 200g pokrájené uzeniny.
Opečenou cibulku s anglickou přidejte do pekáčku s haluškami a promíchejte. Pokud máte rádi bryndzu, neváhejte a přidejte ji také!
* Synovi (2 roky) dávám halušky se zakysanou smetanou, nebo čerstvým sýrem (typu lučina).
Tak ať vám chutná! Pokud se vám recept líbí nezapomeňte si ho uložit a dát .