Domácí granola
Granola, tvaroh s jogurtem a ovoce. Takto vypadá jedna z mých oblíbených variant snídaně. Domácí müsli, známé taky jako granola, je velmi dobrou volbou jak začít den. Dávejte si ale pozor na granolu z obchodu, často je plná přidaného cukru a tuku. Domácí granola je skvělá v tom, že si můžete udělat takovou, na kterou máte zrovna chuť a navíc ta vůně při pečení nemá chybu! Tady je má nejoblíbenější.

Co budete potřebovat:
- 200 g ovesných vloček
- 100 g ořechového másla (dala jsem mandlové)
- 10 g holandského kakaa
- 50 g hořké čokolády
- sušené ovoce
- 30 g plátků mandlí
- 50 g kokosového oleje (rozpuštěného)
- 40 g medu nebo čekankového sirupu
Postup: Troubu si předehřejte na 160°C. V míse smíchejte vločky, kakao a špetku soli. Přidejte med (čekankový sirup), ořechové máslo a rozpuštěný kokosový olej. Důkladně promíchejte a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte cca 25 min. Granolu během pečení několikrát promíchejte. Po upečení přidejte čokoládu a plátky mandlí. Skladujte v uzavíratelné nádobě.
Do granoly můžete přidat např. sušené ovoce, chia semínka, goji, kokos či různé druhy ořechů. Sušené ovoce či ořechy přidávejte do granoly ideálně až na závěr pečení nebo po pečení, aby se nepřipeklo.