Dýňový chlebíček s čokoládou
Máte zásoby dýně? Tak to určitě vyzkoušejte tenhle recept! Budete se oblizovat!

Co budete potřebovat:
- 350g očištěné dýně hokaido
- 100ml mléka
- 80g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
- 330g hladké špaldové mouky (můžete dát půl na půl s celozrnnou moukou)
- 2 ks vejce
- 60 g rozpuštěného másla
- 70 g vysokoprocentní čokolády
- Oříšky dle chuti
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170°C. Dýni omyjeme rozkrojíme a zbavíme dužiny a semínek. Uvaříme do změknutí cca 15 min. Dýni slijeme, v hrnci si necháme jen malé množství vody, abychom mohli vytvořit hladké pyré. Vychladlé pyré dáme do mísy. Přidáme mouku, vajíčka, rozpuštěné a vychladlé máslo, mléko a sirup. Vše vymícháme do hladkého těsta. Nakonec ručně vmícháme kypřící prášek do perníku. Do těsta přidáme nasekanou čokoládu a oříšky (já ořechy kvůli synovi nedávala). Hotové těsto vlijeme do formy na chlebíček a vložíme do trouby na cca 40 - 50 min. To, zda je chlebíček upečený zjistíme pomocí testu se špejlí. Tak dejte vědět jak vám chutnalo!