Dýňový chlebíček s čokoládou

Máte zásoby dýně? Tak to určitě vyzkoušejte tenhle recept! Budete se oblizovat!

Co budete potřebovat: 

  • 350g očištěné dýně hokaido 
  •  100ml mléka 
  •  80g čekankového sirupu nebo jiného sladidla 
  •  330g hladké špaldové mouky (můžete dát půl na půl s celozrnnou moukou) 
  •  2 ks vejce 
  •  60 g rozpuštěného másla 
  •  70 g vysokoprocentní čokolády 
  •  Oříšky dle chuti 

Postup: 

Troubu si předehřejeme na 170°C. Dýni omyjeme rozkrojíme a zbavíme dužiny a semínek. Uvaříme do změknutí cca 15 min. Dýni slijeme, v hrnci si necháme jen malé množství vody, abychom mohli vytvořit hladké pyré. Vychladlé pyré dáme do mísy. Přidáme mouku, vajíčka, rozpuštěné a vychladlé máslo, mléko a sirup. Vše vymícháme do hladkého těsta. Nakonec ručně vmícháme kypřící prášek do perníku. Do těsta přidáme nasekanou čokoládu a oříšky (já ořechy kvůli synovi nedávala). Hotové těsto vlijeme do formy na chlebíček a vložíme do trouby na cca 40 - 50 min. To, zda je chlebíček upečený zjistíme pomocí testu se špejlí. Tak dejte vědět jak vám chutnalo!


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky