Dýňový sirup
Jak jinak se v chladných dnech zahřát, než s lahodným latté macchiato s chutí podzimu. Vůně kávy s dýňovým sirupem Vás zkrátka dostane. Pojďte se do něj pustit.


Co budete potřebovat na cca 1l sirupu :
- 1/2 dýně hokkaido (cca 300g pyré )
- 650 ml vody
- 250 g třtinového cukru
- lžička skořice, trocha mletého muškátového oříšku, 1/2 čl kardamomu ( já použila koření do perníku :0) )
- můžete přidat také vanilkové aroma, pomerančovou kůru nebo zázvor
Postup: Dýni Hokkaidó zbavte semínek a upečte v troubě nebo uvařte doměkka. Dýni můžete a nemusíte zbavovat slupky. Z měkké dýně vytvořte pyré. V hrnci si zahřejte vodu, přidejte cukr a koření. Do nálevu přidejte dýňové pyré a přiveďte k varu. Nechte cca 5 vařit a poté dalších 5-10 min. nechte na mírném plameni zhoustnout. Sirup nikdy nemám hned hustý, houstne časem v lednici :). Hotový sirup vlijte přes jemné sítko nebo plátýnko do uzavíratelné láhve. Skladujte v lednici. Sirup vydrží zhruba dva týdny. Před použitím protřepejte.
Sirup je vhodný do kávy ale také například do jogurtu, nebo na polití palačinek či jiného dezertu.
Teď už si užijte lahodnou chuť dýňového latté u Vás doma <3