Odlehčené Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jistě všichni znáte, rozhodla jsem se tento známý recept trochu odlehčit a dát mu zdravější podobu. O voňavý jablečný moučník provoněný skořicí během redukce nepřijdete! 

Co budete potřebovat na plech cca 23x30 cm :

  • 100 g hladké špaldové mouky 
  • 100 g celozrnné špaldové mouky 
  • 80 g řepkového oleje
  • 1 žloutek 
  • 30- 40 g sladidla, použila jsem čekankový sirup 
  • 30 ml polotučného mléka
  • 6 g kypřícího prášku bez fosfátů

Náplň: 

  • 2 - 3 ks jablka 
  • rozinky, hrst oříšků, skořice 
  • 250 g tvarohu - použila jsem mix vaničky a tvarohu v alobalu
  • 1 bílek 
  • 20 g sladidla ( můžete použít také například vanilkový protein pro vyšší množství bílkovin ) 

Postup : 

Troubu si rozehřejeme na 180°C. V míse smícháme žloutek, mléko, čekankový sirup a olej. Poté přisypeme mouku a kypřící prášek. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Na pečící papír vložíme cca 2/3 těsta (bude drobivé). V druhé míse smícháme tvaroh s čekankovým sirupem  (proteinem) a bílkem. Na těsto vložíme tvarohovou část. Jablka si nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme se skořicí a rozinkami. Tuto směs vložíme na tvaroh. Jablka posypeme oříšky a přidáme zbytek drobivého těsta. Pečeme cca 30 min. dle Vaší trouby. 

Pokud budete dělat dezert pro malé děti pozor na oříšky a rozinky kvůli možnému vdechnutí nebo alergii na ořechy.  Já tyto suroviny kvůli synovi (20 měsíců ) vynechávám a moučník je stejně dobrý! Taktéž do tvarohu nedávám protein, pokud moučník jí i syn. 


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky