Kuřecí perkelt
Rychlý oběd bez zahuštění z pár druhů surovin? To je přesně perkelt.

Co budete potřebovat:
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízek dle chutí)
- menší cibule
- 2 plechovky pasírovaných rajčat
- 1 ks červené papriky
- koření červená paprika, gulášové koření bez soli, trocha pepře, trocha soli
- trocha vody
- řepkový olej
Postup :
Na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a po chvilce zasypeme červenou paprikou. Dávám i gulášové koření bez soli. Poté přidáme pasírovaná rajčata, na proužky nakrájenou papriku a zalijeme trochou vody.
Dusíme cca 20 -25 minut. Já perkelt připravovala v hrnci Tefal cook4me, takže jsem měla hotovo již za 15 minut. Na sporáku však maso bude chtít delší dobu. Jakmile je maso měkké, můžeme podávat, šťávu není třeba hustit. Rajčata a koření pokrm dostatečně zahustí. Pokud byste zahustit přeci jen chtěli, přidejte rajský protlak.
K perkeltu se hodí halušky nebo těstoviny, fajn je pro Vaše nejmenší třeba tarhoňa! Věřím, že Vám i dětem bude moc chutnat. Pro nás dospělé přidávám ještě chilli.