Kuřecí perkelt

Rychlý oběd bez zahuštění z pár druhů surovin? To je přesně perkelt. 

Co budete potřebovat: 

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízek dle chutí)
  • menší cibule
  •  2 plechovky pasírovaných rajčat
  • 1 ks červené papriky 
  •  koření červená paprika, gulášové koření bez soli, trocha pepře, trocha soli
  • trocha vody 
  • řepkový olej 

Postup : 

Na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a po chvilce zasypeme červenou paprikou. Dávám i gulášové koření bez soli. Poté přidáme pasírovaná rajčata, na proužky nakrájenou papriku a zalijeme trochou vody. Dusíme cca 20 -25  minut. Já perkelt připravovala v hrnci Tefal cook4me, takže jsem měla hotovo již za 15 minut. Na sporáku však maso bude chtít delší dobu. Jakmile je maso měkké, můžeme podávat, šťávu není třeba hustit. Rajčata a koření pokrm dostatečně zahustí. Pokud byste zahustit přeci jen chtěli, přidejte rajský protlak. K perkeltu se hodí halušky nebo těstoviny, fajn je pro Vaše nejmenší třeba tarhoňa! Věřím, že Vám i dětem bude moc chutnat. Pro nás dospělé přidávám ještě chilli.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky