Vepřová kýta se žampiony
Vepřové plátky na žampionech. Tohle jídlo můžu dělat pořád dokola a neomrzí mě. Příprava je jednoduchá a plátky chutnají skvěle. Navíc pokud vyměníte houby za zeleninu máte zase jiný oběd.

- 1 ks cibule
- česnek, olej, vývar, sůl, pepř, kmín
- 100 g žampionu
- 500 g vepřové kýty nebo kotlety
- na zahuštění kefír, žervé, mouku ( ovesnou, celozrnnou) dle vašich preferencí
Kýtu nakrájejte na plátky, naklepejte nařízněte po krajích a okořeňte. V hrnci si na oleji osmahněte cibulku, přidejte česnek a zprudka opečte maso. Podlijte vývarem a za občasného podlévání duste doměkka. Poté přidejte na plátky nakrájené žampiony a duste. Jakmile je maso měkké, omáčku můžete zahustit trochou mouky nebo zjemnit kefírem či žervé, podle toho na jaký druh omáčky máte chuť. Podávejte s rýžím, kuskusem, bulgurem nebo quinoou. K příloze přidejte zeleninu ( např. směs hrášku s mrkví či vaši oblíbenou zeleninu).